Covid-19 en de Game Wereld

Corona virus is flink verdienen voor de game industrie

Covid-19 en de Game Wereld je kan er pagina’s over vol schrijven de geruchten gaan sneller dan de wetenschap. Dat is een feit wat ook een feit is is dat de opgelegde maatregelen door het corona virus de game wereld een explosieve groei mee maakt. Covid-19 is slecht dat weten we ondertussen wel. Maar niet voor iedereen dus, de game industrie profiteert namelijk van het corona virus.

‘Opgesloten’ in hun eigen huis als gevolg van de coronacrisis, hebben mensen overal ter wereld de afgelopen tijd meer tijd en geld besteed aan videogames, De onderzoekers verwachten dat deze versnelling zal aanhouden, als onderdeel van het ‘nieuwe normaal’ in onze samenleving.

Lockdown is meer gametijd

Door maatregelen zoals de lockdowns en de avondklok zitten mensen dus binnen. Er is natuurlijk wel iets te doen in huis maar uiteindelijk is je huis van boven tot onder schoon gemaakt. De films die je altijd al heb willen zien heb je in een avondklok marathon er door heen gekeken. Tja dan maar gamen en voor de mensen die eigenlijk (bijna) nooit gamen gaan nu echt de game wereld verkennen. Door dat we nu dus meer tijd over hebben zijn we allemaal niet alleen gaan gamen. maar vooral ook langer gamen. Covid-19 en de Game Wereld iets wat de game industrie ten goede komt.

Tijdens de coronacrisis zijn mensen vaker en langer gaan gamen. Ook besteden ze aanzienlijk meer geld aan computerspellen. Dat blijkt uit onderzoek van adviesbureau Simon-Kucher & Partners

Lockdown
Covid-19
games
Covid-19 en de Game Wereld

Virusgame ineens weer populair

Plague Inc. is een Britse game die in 2012 voor het eerst verscheen. Toch staat het spel nu bovenaan de lijst met populairste iPhone-games in de Chinese App Store, meldt South China Morning Post. Ook in Nederland is de game populair, met een tweede plaats in de lijst met populairste spelletjes in de appwinkel van Apple. Het zou te maken kunnen hebben met de angst van de mensen. Ook denken mensen een klein beetje inzicht te krijgen hoe een virus zich gedraagt.

De effecten van het coronavirus op de game-industrie

PLAGUE INC. ZIET STIJGING IN AANTAL SPELERS – 23 JANUARI 2020

Sinds de uitbraak van het coronavirus is het spel Plague Inc razend populair geworden. Spelers zijn op zoek naar antwoorden op de verspreiding van het coronavirus en doen dat door middel van het spel. Ndemic Creations, de maker van Plage Inc. laat weten dat het spel geen wetenschappelijk model is: “We hebben de game ontworpen om realistisch en informatief te zijn, zonder serieuze problemen te sensationaliseren.”

CHINESE LEAGUE OF LEGENDS PRO LEAGUE WORDT UITGESTELD – 26 JANUARI 2020

LPL laat weten dat de tweede week van de Chinese League of Legends Pro League is uitgesteld vanwege het coronavirus. Het bedrijf laat weten de veiligheid van de fans en spelers voorop te zetten.

NINTENDO SWITCH-PRODUCTIE BEÏNVLOED DOOR CORONAVIRUS – 30 JANUARI 2020

Nintendo-directeur Shuntaro Furukawa laat weten dat de productie van de Switch in China is beïnvloed door de corona-uitbraak.

SWITCH-VERSIE VAN THE OUTER WORLDS IS UITGESTELD – 6 FEBRUARI 2020

Virtuos is de ontwikkelaar van de Switch-versie van The Outer Worlds. Het kantoor bevindt zich in Singapore en moet vanwege het coronavirus tijdelijk sluiten. De game zou op 6 maart uitkomen. Het is nog niet bekend wanneer de game nu wel uitkomt.

WAARSCHIJNLIJK LEVERINGSPROBLEMEN VOOR NINTENDO SWITCH IN APRIL – 17 FEBRUARI 2020

Een aantal van de fabrieken waar de Nintendo Switch wordt geproduceerd liggen nog steeds stil. Hierdoor kunnen er minder consoles geproduceerd worden. De gevolgen hierval ondervinden we waarschijnlijk in april.

MICROSOFT MAAKT MINECRAFT LEERZAMER – 24 MAART 2020

Veel scholen sluiten en daarom voegt Microsoft educatieve content toe aan Minecraft zodat kinderen ook via dat spel kunnen leren. Met de nieuwe toevoegingen kunnen spelers de ruimte ontdekken in een NASA-ruimteschip, leren coderen met een robot, de dertig belangrijkste plekken in de Verenigde-Staten bezoeken of kan er geleerd worden over mariene biologie.

Tot slot.
Bedankt voor het lezen van dit artikel/blog. Laat ons in een reactie weten hoe jij je vermaakt tijdens de avondklok. Heb je meer vragen aan ons of over een game? vraag het ons in het forum wij beantwoorden dan graag jou vraag.

Ben jij een fortnite speler? dan zou je ons kunnen helpen door gebruik te maken van onze support a creator code: just2watch2you in de item shop. #ad wil je ons op een andere manier steunen dat kan ook kijk dan op onze donatie pagina.

Namens team JustWatchGames.nl
Bedankt!

Covid-19 en de Game Wereld

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *